Nyhetsbrev april 2013 | VW Stockholm

VW Golf är "Årets Bil i världen 2013"

2013-04-03

Nya Golf har tilldelats ännu en prestigefylld utmärkelse. En internationell jury har utsett Volkswagens storsäljare till ”Årets Bil i världen 2013”. Tre veckor efter att en europeisk jury utsett nya Golf till Årets Bil 2013, har samma bil nu tilldelats utmärkelsen ”World Car of the Year 2013”.

42 nya modeller från hela världen var från början med på listan över bilar som hade chans att vinna titeln. Till slut återstod fyra finalister och bland dessa utsåg juryn Golf till vinnare. Juryn består av 66 motorjournalister från 23 länder.

Detta var andra året i rad som Volkswagen vann denna prestigefyllda utmärkelse. Det innebar också fjärde vinsten på fem år. Förra året vann Volkswagens citybil up! och 2010 gick titeln till Polo. År 2009 stod den sjätte generationens Golf som vinnare.

Juryns motivering lyder:"Golf har precis rätt storlek – den är rymlig, praktisk och bekväm. Den har en fräsch och progressiv design, ett nytt motorprogram plus en imponerande lista av utrustning och säkerhetssystem. Om det finns en bil för alla, så är Golf den bilen."

”World Car of the Year 2013” delades ut på Skärtorsdagen, 28 mars, i samband med New York International Auto Show.

World Car Awards

Vi på Volkswagen är såklart mycket glada över att Golf har fått denna prestigefyllda utmärkelse. Den här bilen sätter onekligen nya standarder om och om igen, inte minst i fråga om miljöeffektivitet. Framöver kommer Golf även att lanseras som en plug-in-hybrid och som en helt eldriven elbil. 

Under den närmaste tiden lanseras flera nya Golf-versioner: sportiga Golf GTI och Golf GTD kommer till Sverige senare i vår. En annan version som kommer till sommaren är nya Golf TDI BlueMotion, som sätter ny standard när det gäller bränsleförbrukning och miljöeffektivitet: endast 3,2 liter diesel per 100 km och ett CO2-utsläpp på 85 g/km är imponerande siffror i denna klass. 

Och i september lanseras nya Golf Variant på den svenska marknaden och i slutet av året kommer även gasdrivna Golf TGI BlueMotion. Vi har således flertalet nya versioner av ”Årets Bil 2013” att se fram emot under året. 

God fortsättning på påsken och ta vara på den efterlängtade våren. 

Bästa Hälsningar 

Mikael Fredriksson 
Fleet Sales Manager