Nyhetsbrev augusti 2013 | VW Stockholm

En färgstark VW-höst

2013-08-08

Efter ett händelserikt första halvår och en varm och fin sommar så laddar vi nu upp för höstens utmaningar. Och det är en färgstark höst med flera nyheter från Volkswagen och en prognostiserad stabil bilmarknad. Nybilsregistreringarna i Sverige har ju som bekant totalt sett minskat en aning under årets första 6 månader. Men en successiv stabilisering under Q2 och Konjunkturinstitutets barometer för Juli visar på god inkomstutveckling och en tilltagande optimism hos både hushåll och företag. I kombination med låga räntor och inflation borgar detta för en fin höst under det fortsatta bilåret.

Ser vi på Volkswagens första halvår så har bl.a. Passat firat 40 år i Sverige. Sedan 1973 har drygt 280 000 exemplar av Passat levererats i Sverige. Förra året registrerades 16 270 Passat och till och med juli i år har nästan 8000 Passat registrerats, vilket innebär att modellen är fortsatt totaltvåa på den svenska bilmarknaden. Vidare har motorpressen fortsatt hylla nya Golf. Nu senast i samband med lanseringen av modellerna GTi och GTD. Och vi ser naturligtvis också fram emot när den efterfrågade kombiversionen av nya Golf ”Golf Sportscombi” lanseras i Sverige nu i september.

Med sportigare design, generösare utrymmen och ännu bränsleeffektivare motorer förväntas nya Golf Sportscombi bli en storsäljare på den svenska marknaden. Nya Golf Sportscombi baseras på den sjunde generationen av Golf som under 2013 utsetts till Årets Bil i både Europa och världen. Tidigare har kombimodellen av Golf gått under namnet Variant, men i Sverige får den nya generationen alltså namnet Golf Sportscombi.


 

Apropå press, så gå gärna in på Aftonbladet och läs ”Top Gears” krönika om en Amaroks resa genom Namibia. Volkswagens populära pickup Amarok får idel fina recensioner av både press och av våra kunder. Och det är givetvis en liten del i att Volkswagen Transportbilar faktiskt ökar sina marknadsandelar under första halvåret, trots nedgången i den totala marknaden. Ett styrkebesked, som krönikan också summerar Amaroks utmanande resa.


 

Under hösten skriver Volkswagen också ett helt nytt kapitel inom mobilitet när vi presenterar vår första helt eldrivna och serietillverkade elbil – Nya e-up!. Den fyrsitsiga bilen erbjuder en räckvidd på 150 kilometer och är anpassad för vardagens utmaningar. Svensk lansering sker i november. Med eldrift och fyra säten är e-up! insteget till ett nytt och innovativt bilkoncept. Det handlar om en bil för vardagsbruk i stadstrafik, samtidigt som den är idealisk för pendling eller som en innovativ andrabil. Den klarar utan problem sträckor på upp till 150 km. e-up! Kan laddas upp till 80 procent av sin kapacitet på så kort tid som 30 minuter.


 

På Volkswagen Stockholm fortsätter vi under hösten på inslagen väg med att ständigt försöka bli ännu bättre och höja kvaliteten i allt vi tar oss an. Som ett litet led i detta inviger vi under september månad våra helt nyrenoverade och bättre kundanpassade lokaler i Hammarby Sjöstad. Välkommen in!

Fortsatt skön sensommar 

Bästa Hälsningar 

Mikael Fredriksson 
Fleet Sales Manager