Nyhetsbrev januari 2014 | VW Stockholm

Nyhetsbrev januari 2014

2014-01-10

När vi nu summerar det gångna bilåret kan det konstateras att det ändå blev ett riktigt bra bilår med nästan 270 000 registrerade personbilar och drygt 37 000 transportbilar. Jämfört med 2012 minskade nybilsregistreringarna på den svenska bilmarknaden med 3,7% (personbilar) och 5% (transportbilar), enligt statistik från BIL Sweden. Och detta är siffror som ändå gör 2013 till ett relativt normalt bilår, sett i ett 10-årigt historiskt perspektiv. Av årets totalmarknad stod Volkswagen för nästan 40 000 inregistrerade personbilar och drygt 11 500 transportbilar.

Volkswagen transportbilar cementerar under 2013 sin starka position med nästan 31% marknadsandel i Sverige. Volkswagen personbilar når inte riktigt fram till målet att för nionde året i rad öka sina marknadsandelar, utan ligger kvar på en stabil andraplats med 14,6% marknadsandel i Sverige. Volkswagens bäst säljande modeller under 2013 var Passat (14 331 registrerade bilar) följd av Golf (11 238 bilar). Det ger en andra- respektive fjärdeplats på den svenska topplistan personbilar.

Antalet nyregistreringar av miljöbilar under 2013 uppgick till drygt 27 000 bilar (10%) , enligt den nya skärpta miljöbilsdefinition som gäller från 1 januari 2013. Antalet nyregistrerade dieselbilar minskade förväntat under 2013 med drygt 11% till 166 287 bilar och andelen dieslar av de totala nybilsregistreringarna var 61,7% under 2013. Under 2012 var dieselandelen 66,9%, vilket var en rekordnivå.

Nya e-up! och e-Golf


Förutsättningarna ser också goda ut för en fortsatt bra bilmarknad även under 2014. Hushållens köpkraft kommer att öka i år bland annat genom det femte jobbskatteavdraget. Räntor och inflation ligger på mycket låga nivåer och man ser också en ökad framtidstro hos både hushåll och företag. Inledningen av 2013 var som bekant svag och enligt BIL Sweden:s prognos så räknar man med att personbilsregistreringarna under de första tre månaderna i år kommer att vara mycket starka jämfört med fjolåret.

Vi på Volkswagen avser också stadigt stärka våra positioner och under 2014 lanserar vi ett stort antal nya modeller. Det kommer bl.a. flera miljöklassade versioner av Golf och Golf Sportscombi. Vidare kommer vi att lansera en ny Polo och ytterligare ett tillskott på elbilsfronten med e-Golf. Och sist men inte minst ser vi fram emot en ny Passat mot slutet av året. Naturligtvis kommer vi fortsätta att regelbundet erbjuda attraktivt paketerade modeller och versioner av både våra person- och tranportbilar. Vi gasar på redan nu med en av våra mest uppskattade modeller – Alltrack – som nu blir tillgänglig på bred front för tjänstebilsförare. En fantastisk bil där vi nu kan erbjuda en riktigt fullutrustad bil till ett oslagbart pris.

Passat Alltrack. Se nya filmen!


För oss på Volkswagen Stockholm kommer 2014 innebära ett fortsatt fokus på vårt kvalitetsarbete där vi ständigt vill utvecklas och bli ännu bättre. Vi strävar mot att alltid ge den bästa servicen, leverera attraktiva företagslösningar och hela tiden öka vår kunskap om våra kunders behov och önskemål kring sin vagnpark.

Under 2014 kommer vi också att förstärka med ny kompetens till vår företagsgrupp som dedikerat arbetar med att utveckla skräddarsydda lösningar tillsammans med våra kunder. Vi kommer också förstärka och öka vår tillgänglighet bl.a. med vår nya konceptanläggning som byggs i Smista samt att vi också har växlat upp med en ny serviceanläggning på Östermalm.

Som ett naturligt led i våra ansträngningar att göra Volkswagen Stockholm till Sveriges bästa återförsäljare och samarbetspartner vill vi också fortsatt kontinuerligt träffa och lyssna på våra företagskunder, så ofta vi bara kan. Vi ser verkligen fram emot ett spännande och givande samarbete under 2014!