• Boka provkörning
  • Boka verkstadstid
  • Boka provkörning
  • Boka verkstadstid
Meny
PersonbilarTransportbilarVi köper din bilErbjudandenPrivatleasingVerkstadReservdelar & TillbehörAnläggningarKarriär

I händelse av vinter

Den kommer varje år, ibland med ett spektakulärt snöoväder men oftare lite lömskt smygande med frost och fläckvis halka. Så det gäller att vara förberedd – se till att få på vinterhjulen i god tid.

 

Låt gärna vi på Volkswagen Stockholm, experterna på just din bil, göra det. Då vet du att det blir rätt gjort, och du kan samtidigt prata med oss om hur däcken mår för att veta att du kan köra tryggt en vinter till. 

 

 

Datum för hjulskifte:

 • 1 oktober – 15 april: Dubbdäck får användas. Om det råder, eller befaras bli, vinterväglag får du ha dubbdäck även annan tid.

1 december – 31 mars: Krav på vinterdäck, om det är vinterväglag ute. Kravet gäller både tunga och lätta fordon, liksom utlandsregistrerade fordon.

 

Det är olagligt att köra på ett vinterdäck vars mönsterdjup är under 3 mm men rekommendationen att byta är 5 mm, då däcken börjar tappa förmågan att effektivt leda bort snö och is.

 

– Även om däcken rekommenderas att bytas vid 5 mm så fungerar däcken inte optimalt i vissa situationer. Tänk på att ta det extra lugnt vid svårare väderförhållanden. Det är inte vid goda väderförhållanden man brukar märka att däcken inte fungerar optimalt utan när det är för sent, säger Michael Karlsson, däckansvarig på Din Bil Volkswagen Sisjön.

Däckproffset: Här är svaren på de vanligaste frågorna. Läs artikeln på Allt för din Volkswagen .  

 

 

Däcken hemma i år igen?

Däckhotell - dina hjul är värda det bästa

 

Vi på Volkswagen Stockholm kan däck. Vi vet hur viktigt det är att däck förvaras under rätt förhållanden för att få så lång livslängd som möjligt.

När du lämnar dina hjul till något av våra däckhotell gör vi först en kontroll och mätning av hjulen innan de tvättas rena och placeras i ett mörkt och svalt utrymme. Vi är också noga med säkerheten och hjulen är självklart försäkrade under sin tid hos oss.

Med vår hjulförvaringsservice slipper du ha hjulen liggande hemma och så vet du att du kör maximalt säkert när den nya säsongen kommer. Smidigare och säkrare blir det inte.

 

Skifte | Tvätt | Kontroll | Förvaring: 1.890 kr/säsong

<

1 / 2

>
Däckhotell
1 890 kr/säsong
Boka hjulskifte onlineKontakta oss